6. vydání FOCUSmagazine 5. vydání FOCUSmagazine 4. vydání FOCUSmagazine 3. vydání FOCUSmagazine 2. vydání FOCUSmagazine 1. vydání FOCUSmagazine
1 2 3 4 5 6

Recenze a test Canon EOS 6D

9 Komentáře

EOS 6DZa nějakou dobu bude internet plný recenzí. Proto bych už předem chtěl zmínit, že se odprostím od popisu chladné technické specifikace, kterou tady najdete na CanonKlubu také, například EOS 6D v Katalogu fotoaparátů. Spíš se zaměřím na to, jak ji využít v praxi, jak si foťák přizpůsobit, aby v terénu nebylo třeba složitě prohledávat menu. Foťák má být „pracovní nástroj“, nikoli hračka, která má tolik možností, že je lze v praxi jen těžko využít. Před touto recenzí jsem používal Canon EOS 7D (recenze), Canon EOS 60D (katalog) a Canon EOS 5D Mark II (katalog). S nimi občas foťák porovnám.

Nebudu ale porovnávat s vyššími řadami, jako je 5D MIII (katalog) nebo 1Dx (katalog). Koupě tohoto foťáku nebude pro majitele zmíněných přístrojů důvodem k přechodu, ale patrně jen důvodem ke koupi druhého těla. Zatímco majitelé prvních tří foťáků budou mít asi mnohem více důvodů chtít vědět, zda by jim změna něco přinesla.

Tento obsah je přístupný pouze registrovaným fotografům. Registrujte se na tomto místě - je to zdarma. Váš účet si vytvoříte v našem centrálním klubu FOCUSCLUB.CZ a pak jej můžete používat na všech našich fotoklubech, jejichž seznam najdete v horní černé liště.

9 Komentáře

Nejprve bych rád uvedl, že se

Obrázek uživatele Libb

Nejprve bych rád uvedl, že se 6D jsem velice spokojený. Dobře použitelné fotky na ISO 6400 i více jsou pro mě hlavním lákadlem. Ovšem za ovládání bych někomu v Canonu přerazil ruce. Když už ho ořezali na úroveň 60D, proč např. prohodili play a trash? Proč tam přidali tu nesmyslnou lupu?! GPS a WI-FI jsou fajn věci, ale mají zbytečně složité ovládání :-( Odstranění zdvojených vlastností u tlačítek kolem horního displeje je taky na pár facek, o white balance raději ani nemluvě :-( Obrazově je to super tělo, většina věcí je v pohodě, ale za pár bych fakt zabíjel :-(

Nechápu proč Canon u každého

Obrázek uživatele Martin Polak

Nechápu proč Canon u každého typu totálně předělá ovládání. A SD karty bohužel řadí 6 D mezi amatérské modely. Škoda, jako druhé tělo by byl idealní...

Co je to za nesmysl? Proč by

Obrázek uživatele J.F.M.

Co je to za nesmysl? Proč by SD karta byla amatérská? Karty CF vymyzí jako DX Olympus...

Toho že CF karty vymizí se

Obrázek uživatele Martin Polak

Toho že CF karty vymizí se taky bojím. A doufám že se potom Canon přidá k formátu XQD a zapomene na SD a různé pochybné odvozeniny.

Sony se nepoučilo z vymýšlení

Obrázek uživatele J.F.M.

Sony se nepoučilo z vymýšlení svých karet Memory Stick tak vymyslelo XQD.Nejběžnější a nejrozšiřenější jsou typu SD a já používám SanDisk SDXC 64GB (32GB) Extreme Pro 95MB/s a jsem s ními velice spokojený.Měl jsem 5D Mk III a nyní mám 6D.

A diskvalifikuje ho to, že má

Obrázek uživatele sulasula

A diskvalifikuje ho to, že má SD karty (a bylo by je třeba kupovat) a nebo to, že díky SD kartám je amatérský a tím se stává nezajímavý? Protože tu druhou variantu nějak nedokážu vstřebat.

SD karty jsou pomalé a

Obrázek uživatele Martin Polak

SD karty jsou pomalé a nespolehlivé. Používám je rok do druhého slotu v 5D mark III a už jich mám plné zuby... Nevím proč radši neudělali 2x CF.

Nespolehlivé? Já měl vždycky

Obrázek uživatele Libb

Nespolehlivé? Já měl vždycky problémy jedině s CF a osobně beru SD u 6D jako velké plus. Rychlosti kolem 80MB/s v USB 3 čtečce mně bohatě stačí (mám i 95MB/s).

Musíte používat rychlý karty

Obrázek uživatele J.F.M.

Musíte používat rychlý karty SanDisk SDXC Extreme Pro 95MB/s!!!Já mám dvě 32GB a 64GB a puužíval jsem je u 5D MkIII k plné spokojenosti !!!