6. vydání FOCUSmagazine 5. vydání FOCUSmagazine 4. vydání FOCUSmagazine 3. vydání FOCUSmagazine 2. vydání FOCUSmagazine 1. vydání FOCUSmagazine
1 2 3 4 5 6

Zkušenosti z 5D Mk II + Sundisk 16GB Exteeme IV

13 Komentáře

V článku o cenách asi před 4 týdny tu psal admin, že Oehling nabízí 5D Mk II s rychlou kartou Sundisk 16GB Extreme IV jako bonusem. Zareagoval jsem na tuto nabídku a asi 3 týdny se s novým tělem sžívám. A chci se podělit o zážitek z výdrží. Standardní dokumentace Canon k 5DMKII píše 850 fotek. První zkouška výdrže byla před 10 dny (focení na srazu). Výsledek 1040 fotek a ještě zbývalo cca 32% kapacity. Druhá zkouška včera. Koncert na Parukářce. 1067 fotek a zbývala kapacita 52%. Rozebíral jsem to s kamarádem se vzděláním elektro. A vysvětlil mi, že karta v podstatě má důležitou spotřebu, jen když se na ni zapisuje, méně když se čte, a skoro vůbec když je jen zapnutá. A při zápisu je skutečně důležitý skutečný čas zápisu. Tedy téměř platí, že 10 x rychlejší karta má 10 x menší spotřebu na zápis jedné fotky. A tahle je tedy opravdu rychlá, při seriovém snímání do jpg má v buferu tak 3-8 fotek a pokud skončím tak je buffer za jednu vteřinu na plné kapacitě. Pokud máte někdo podobné zkušenosti napište. Já osobně doporučuji kupte rychlou kartu a vrátí se vám to, v počtu fotek a že nemusíte kupovat druhou baterku.

13 Komentáře

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.

K čemu slouží rozdělení karty

Obrázek uživatele J.F.M.

K čemu slouží rozdělení karty na  2 složky  MISC a DCIM a v ní je teprve  další složka 100EOS5D s fotkama a s videem.

 

To asi nikdo neví. Obrázky se

Obrázek uživatele admin

To asi nikdo neví. Obrázky se ukládají do DCIM a MISC zůstává vždy prázdný. 

Děkuji za článek.Přesto, že

Obrázek uživatele J.F.M.

Děkuji za článek.Přesto, že se PC zabývám od dob Win 98, jsem tak dalece o spotřebě v závislosti na rychlosti zápisu neuvažoval.Používám 16GB SanDisk IV a Kingston 16Gb 133x.

  Jen jsem měřil časy zápisu a čtení.Při kopírování z karty na HDD byl čas asi 2x delší,ale při kopírová z HDD na CF nebyl skoro žádný rozdíl.Cenový rozdíl je 4x vyšší

Zkušenosti z 5D Mk II + Sundisk 16GB Exteeme IV

Obrázek uživatele martinkamin

Tak to mě těší, že jsme tě navedli :D a ještě k tomu správným směrem.

Ale k věci. Takto jsem o tom NIKDY nepřemýšlel. Z hlediska elektrického máš pravdu, zápis = spotřeba, delší zápis=více spotřeby. Já s tím docela zápasím, protože 5D MKI je na Extreme III při panoramatech strašně pomallllllllláááááá, baterka mi ale vydrží mnohem více, taky musím brát v úvahu, že máš 2x větší RAWy, tedy musíš mít pro stejnou spotřebu 2x rychlejší karty :( To je prostě daň za novější tělo.

 

Zkušenosti se SanDisk Extreme IV

Obrázek uživatele Ladislav Friedrich

Vlastní fotoaparát EOS 40D a kněmu používám kartu CF SanDisk Extreme IV 4.0 GB. Při zápisu raw nebo Jpg při dením focení skvělá rychlost, ale při focení nočních fotek do rawu trvá zápís několik desítek sekund. Nevím jestli je problém v kartě nebo v bufferu těla fotoaparátu. Kartu jsem nejdříve mazal na PC ve čtečce a zkoušel i format v těle fotoaparátu, ale nepoznal jsem žádný rozdíl v rychlosti zápisu.

Zkušenosti se SanDisk Extreme IV - redukce šumu?

Obrázek uživatele martinkamin

nemáte zapnutou redukci šumu?

Zkušenosti se SanDisk Extreme IV - redukce šumu?

Obrázek uživatele Ladislav Friedrich

Máš pravdu, měl jsem zapnutou redukci šumu jak na klasické ISO tak i na dlouhou expozici.

tobě vydrží baterka více než

Obrázek uživatele lertimir

tobě vydrží baterka více než 2000 fotek? jo chtel jsem se tě zeptat. Jak ti můžu poslat článek. budu opravovat starší 300D, projevila se u ní tahle porucha http://www.lotek.nu/misc/EOS_300D_sub-mirror_repair/ a poslal bych ti článek jak se podařilo.

tobě vydrží baterka více než

Obrázek uživatele martinkamin

Tak to tedy ANO. Protože na 8 GB kartu udělám 500 snímků v RAW. A jsem si jistý, že to nafotím 4 karty na jednu baterku. Samozřejmě záleží hodně na to, jestli má objektiv IS :D To dá rozum. Ale opravdu spokojenost.

To s tou opravou myslíš vážně? To je oprava jako oprava letadla, desítky šroubů... Troufáš si na to?

Zdar

oprava 300D úspěšná

Obrázek uživatele lertimir

Zdravím Martine.

Tak jsem včera úspěšně dokončil opravu "letadla" jak píšeš. 300D má nový trn a ostřící sekundární zrcadlo šlape jak má. Když bys chtěl tak ti sem napíšu článek jak. A pokud by případně někdo řešil stejný problém a netroufal si foták rozebírat, tak mu to mohu opravit.

Zdar

oprava 300D úspěšná - sem s tím!

Obrázek uživatele martinkamin

Myslím, že to bude určitě zajímat více lidí a osobně jsem zvědavý, jak jsi postupoval. Navíc to mnoho lidí uvítá jako ryze českou radu a řešení problémů. A že nás canonistů tady je :D

Napiš mi.

Martin

Mohu ti poslat popis

Obrázek uživatele lertimir

Mohu ti poslat popis opravy.

 

Ahoj,

vím že je to pozdě, ale neměl jsem dříve čas. popis je dokončen, mohu ti ho poslat

psal jsem ti i mail

Radek

Radku, mail nedošel, piš na

Obrázek uživatele martinkamin

Radku, mail nedošel, piš na martin.kamin(zavináč)zulugroup(tečka).net

Děkuji