6. vydání FOCUSmagazine 5. vydání FOCUSmagazine 4. vydání FOCUSmagazine 3. vydání FOCUSmagazine 2. vydání FOCUSmagazine 1. vydání FOCUSmagazine
1 2 3 4 5 6

Nový firmware pro EOS 5D Mark III už existuje

0 Komentáře

EOS 5D Mark IIIInformace o novém firmwaru pro EOS 5D Mark III se už objevily na internetu a na produktové stránce samotného Canonu. Zatím ovšem jen informace. Spekulovalo se, že nový firmware bude na konci dubna a vypadá to, že se to podaří splnit.

Co bude nový firmware upravovat? V první řadě umožní filmařům nahrávat na rekortér přes HDMI nekomprimovaný stream přímo z natáčení, takže maximální kvalita YCbCr 4:2:2 v 8 bitech. Lépe se to pak stříhá a nedochází ke kompresi a degradaci kvality videa. Můžete také v reálném čase video nahrávané na rekordér zobrazovat na externím monitoru.

Velká pomoc filmařům. Co ale fotografové? Nový firmware má opravovat chování autofokusu při použití konvertoru, kdy se dostanete na clonu f/8. Když jste se dostali se světelností na clonu 8, AF už přestal fungovat a museli jste ostřit ručně - například s objektivem EF 400 mm f/5.6 s konvertorem 1,4 EX. Ostřit teď můžete ale stejně jen centrálním křížovým bodem.

Nový firmware bude ke stažení 30. dubna 2013 na stránce Canonu, tady.