6. vydání FOCUSmagazine 5. vydání FOCUSmagazine 4. vydání FOCUSmagazine 3. vydání FOCUSmagazine 2. vydání FOCUSmagazine 1. vydání FOCUSmagazine
1 2 3 4 5 6

prosim o radu

3 Komentáře

nedavno som sa stal majitelom canonu 500d.

pri kupe som sa zabudol informovat na jednu vec ako znasaju tieto zrkadlovky teploty pohybujuce sa pri teplotach -15 az 0o C.... ide mi o to ci ju budem moct pouzivat aj pri tychto teplotach bez obav ze sa poskodi...

za rady a poznatky vopred dakujem

3 Komentáře

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.

Co se tyka digitalnich

Obrázek uživatele Foldyna

Co se tyka digitalnich zarizeni je to tak trochu problem. Predevsim se jedna o displej, ktery je teplotne zavisly a samotny snimaci prvek, neboli cip. S cipem je problem ten, ze kdyz se ochladi, pri nasledne zmene teploty do plusu se na nem vysrazi voda. Co to spusobi uz netreba vysvetlovat. Uz ste si mozna vsiml ruzne velkych bodu na snimku. To je ono. vytvari mapy, snad i ruzne viditelne skvrny atp. Ochrana v zime je nejlepsi schovat fotak pod bundu tak, aby nevychladl, Ale pokud se pohybujete a zapotise se je to problem. Nejlepe je vymyslet si nejakou ochranu. Slysel jsem i o vyhrivanych rikavech, kde fotak zustava teplotne v plusovych hodnotach. Jinac vyrobce udava minimalni teplotu 0 stupnu celzia. Neni vsak zapotrebi delat si s tim nejak velke starosti, pokud si vyskousite svuj system ochrany pred mrazem a samotny sytem foteni v mrazu. Sam tak fotim a pokud si davam pozor, nemam problemy.

Preji pekny den a dobre svetlo

Foldyna

Teplo-zima to je věčný

Obrázek uživatele palard

Teplo-zima to je věčný problém. Dělám to tak, že kdž jdu ze zimy, nechám foťák vždy venku v jiné chladné místnosti, pak jej přenesu do teplejší a položím na zem a tak pomalu, NIKDY se mi nestalo, abych měl čas a náladu hledat, tahat nějaký jiný obal, do kterého bych měl balit foťák ... To je pro mě opruz.

dakujem za rady 

Obrázek uživatele miko2003

dakujem za rady