Ahoj všem příznivcům.
Máte někdo zkušenosti s tímto objektivem? Jaké?
Také jsem se chtěla zeptat, kde je tady k nahlédnutí katalog objektivů - Objektivy Canon? Katalog fotoaparátů vidím, reklamní banner na objektivy ale nikam nevede.
děkuji, NadaK2
Zdravím. Tento objektiv jsem
Zdravím.
Tento objektiv jsem původně chtěl koupit od nějakého Slováka na inzertát, ale nakonec mi vyšel o 10000 levnější, když jsem si jej koupil v USA (i se clem i s DPH).
Sklo doporučují všichni, kdo fotí nerychlé scény venku, není úplně světelné, ale i na plnou díru se s ním dá fotit ostře. Navíc v kombinaci s KENKO trafem dává úžásné výsledky, když máš APS-C, tak se dostaneš na 900 mm, což při světelnosti 8 je fantastická věc. Takže ano, pokud nemáš na 500 L IS 4, tento stojí cca 25000 a je to výtečné sklo.
Oceňuji i to, že je lehký a malý (skladný).
Martin
Ahoj Romane, děkuji za
Ahoj Romane,
děkuji za odpověď. Také zvažuji nákup v USA, jen nevím, z jakého e-shopu. Uměl bys mi nějaký doporučit?
Fotím na FF i crop, takže jeho vlastnosti a hlavně těch 900 bude bomba. Pro mne je rozhodující cena ( pro koho dnes není?) i hmotnost objektivu, už ted tahám 10 kg v batohu. Nějak nerozumí té ceně, na MEGAPIXELu je cena za CANON EF 500 mm /4 IS USM 169 990 Kč s DPH. Nespletl ses? Právě cena mi přišla přijatelná v poměru k jeho kvalitám, rozměru i váze.
NadaK2
... už vím, měls na mysli sklo 300/4 L IS USM, pak ta cena odpovídá. Ohledeně tohoto rozhodování, zda 300/4 nebo 400/5,6 mám právě více a lepší doporučení na tu 400/5,6. NadaK2
Nespletl ses? Právě cena mi
Nespletl ses? Právě cena mi přišla přijatelná v poměru k jeho kvalitám, rozměru i váze.
Ahoj, jasněže spletl :) , hovořil jsem o 400 mm 5.6 L, je lehký, skladný a pro začátky vyhovující. V ČR stojí moc a i v USA jsem na něj čekal měsíc :(