6. vydání FOCUSmagazine 5. vydání FOCUSmagazine 4. vydání FOCUSmagazine 3. vydání FOCUSmagazine 2. vydání FOCUSmagazine 1. vydání FOCUSmagazine
1 2 3 4 5 6

Canon EF 70-200mm f/4,0 L USM

7 Komentáře

Prosím o radu při vyměně nebo dokoupení kvalitnějšího" L" objektivu. Mám Canon 450D, seťák Canon 18 - 55mm + Sigma 18 - 200 mm DC OS se stabilizátorem. Chci si vyměnit nebo dokoupit kvalitnější objektiv řady L - asi Canon 70 - 200 mm f/4,0 L USM. Prosím o Váš názor případně návrh jiného objektivu podle zkušeností. Fotím vše, ale poslední dobou raději objekty i v pohybu s rozmazaným pozadím. Lepším L objektivem bych chtěl zlepšit kvalitu( kresbu, ostrost) snímků ???

Díky za názory i návrhy

7 Komentáře

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.

Ahoj všichni, jen pro info -

Obrázek uživatele taksunek

Ahoj všichni,

jen pro info - zkoušel jsem fotit s plně nabitou baterií až do vybití a nafotil jsem 255 snímků + - něco ? mazal jsem snímky ve foťáku( odečítá se z počítadla) a někdy vícekrát přeostřoval než jsem vyfotil snímek. Myslím, že to není zas tak málo ??? Ješte jednou díky všem za názory - byly užitečné.

Zdraví taksunek

Druhá varianta je 70-200/2,8

Obrázek uživatele Milan Petr

Druhá varianta je 70-200/2,8 usm bez IS...s 70-200/4 usm bez IS jsem pár fotek s půjčenou zrcadlovkou dal a bylo to mázlé díky pohybu objektu. Majitel mi řekl, že by ted bývával investoval po zkušenosti raději do té bez stabilizace, ale lepší světelností, neb je o možnost méně co se může na objektivu zničit a navíc to má menší spotřebu. Poleze z něj určitě mnohem méně rozmazanin.

Ahoj, díky za info. Objektiv 

Obrázek uživatele taksunek

Ahoj, díky za info. Objektiv  70-200/4 s IS mám už doma - byl jsem asi moc netrpělivý a zásilka z  MEGAFOTO.CZ proběhla do 24 hod. Udělal jsem několik různých zkušebních snímků a zatím jsem velice spokojený. Kresba i ostrost je vynikající, znatelně lepší než u Sigmy . Uvidím co to bude dělat s baterkou ?

Ještě jednou díky za info.   taksunek

 Baterie a stabilizace. IS

Obrázek uživatele martinkamin

 Baterie a stabilizace. IS opravdu žere baterii, ale není to nijak citelné, pokud opravdu fotíš, každé namáčknutí spouště spouští stabilizaci, ta zafunguje už při namáčknutí spouště, kdy se ostří.... 

Ahoj, je pravda, že při

Obrázek uživatele taksunek

Ahoj, je pravda, že při namáčknutí spouště je v objektivu  slyšet šum a ten po uvolnění přestane. Mám 2 baterie a jde dkoupit další, to není zas tak drahé. Stabilizace funguje perfektně a zajistí ostré snímky i bez stativu. Zatím jsem velice spokojen.

 

Ahoj, díky za bleskovou radu.

Obrázek uživatele taksunek

Ahoj, díky za bleskovou radu. Koupím si ten se stabilizátorem. Je to skoro jednou taková cena , ale to se nějak vyřeší.

Ještě jednou díky.

Ahoj tak jednoznačně bych

Obrázek uživatele martinkamin

Ahoj tak jednoznačně bych doporučil 70-200 f/4 L USM, ale vzal bych stabilizaci, protože máš 450D, takže s cropem to je více jak 300 mm a to se těžko udrží v ruce...