6. vydání FOCUSmagazine 5. vydání FOCUSmagazine 4. vydání FOCUSmagazine 3. vydání FOCUSmagazine 2. vydání FOCUSmagazine 1. vydání FOCUSmagazine
1 2 3 4 5 6

Chyba komunikace objektivu s tělem fotoaparátu

12 Komentáře

Canon EF-S 17-55mm f/2,8 IS USM

Při horších světelných podmínkách a tím větším zatížení mechaniky objektivu se někdy stává, že naskočí hláška CHYBA KOMUNIKACE OBJEKTIVU S FOTOAPARÁTEM-VYČISTĚTE KONTAKTY. Po vypnutí a zapnutí hláška zmizí a vše zase funguje, dokud nedojde opět k nestandartním světelným podmínkám  se současným nastavením vyššího clonového čísla. Tomotu stavu ještě předcházelo rozbití stabilizátoru. Při focení došlo ke třesu objektivu a stabilizátor je od té doby nefunkční. Při prohlížení fotek a stisku některých tlačítek na foťáku vychází od objektivu občas bzučivý zvuk. S jiným objektivem je vše v pořádku. Co doporučujete udělat? Děkuji za jakoukoliv radu...

12 Komentáře

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.

     

Obrázek uživatele bertal

 

 

 

Mel jsem uplne stejny problem

Obrázek uživatele rockab

Mel jsem uplne stejny problem o jakem pises, myslim tim varovnou hlasku. To ze ti naskoci hlaska rozhodne neni k vuli horsim svetelnym podminkam. Proste neni neco v poradku. U me byl problem ve clone, zasekavala se. Pomohl me az servis ktery clonu vymenil. Od te doby je vse v poradku.

Později se to taky projevilo,

Obrázek uživatele bertal

Později se to taky projevilo, nešla už nastavit žádná jiná clona než 2,8. Je v servisu, napíšu více po opravě, ale pravděpodobně zlomený flex stabilizace.

Tak se jednalo skutečně o

Obrázek uživatele bertal

Tak se jednalo skutečně o zlomený flex stabilizátoru. Blokoval clonu přestože nepracoval. Bohužel není možné samotný tento pásek s tištěným spojem nechat vyměnit a tak výměna celého stabilizátoru vyšla na 4500Kč v autorizovaném servisu.

Při horších světelných

Obrázek uživatele martinkamin

Při horších světelných podmínkách a tím větším zatížení mechaniky objektivu se někdy stává, že naskočí hláška CHYBA

Ahoj! Při odpovídání na tvůj dotaz si kladu otázku, jak může souviset focení v šeru se zatížením mechaniky objektivu... Myslím si, že nijak, nebo jak jsi to myslel?

KOMUNIKACE OBJEKTIVU S FOTOAPARÁTEM-VYČISTĚTE KONTAKTY. Po vypnutí a zapnutí hláška zmizí a vše zase funguje, dokud nedojde opět k nestandartním světelným podmínkám  se současným nastavením vyššího clonového čísla.

Ano, to už něco ukazuje a má to logiku.

Tomotu stavu ještě předcházelo rozbití stabilizátoru. Při focení došlo ke třesu objektivu a stabilizátor je od té doby nefunkční. Při prohlížení fotek a stisku některých tlačítek na foťáku vychází od objektivu občas bzučivý zvuk. S jiným objektivem je vše v pořádku. Co doporučujete udělat? Děkuji za jakoukoliv radu...

Podle všeho se rozbil stabilizátor. Doporučuji opravu, jak je to sklo staré?

Jak jsem myslel větší

Obrázek uživatele bertal

Jak jsem myslel větší zatížení? Tak, že v horších podmínkách se hůře ostří a tedy objektiv je více v činnosti. Ano, stabilizátor je rozbitý, ale bzučivý zvuk při stisku některých tlačítek se ozývá i při vypnutém stabilizátoru a stejně tak chybová hláška se objevuje i když stabilizátor není používán. Objektiv už má něco za sebou, to je pravda, především koncertní focení... Oprava stabilizátoru? Vyplatí se to vůbec?

stabilizátor v háji.... Jsou

Obrázek uživatele martinkamin

stabilizátor v háji.... Jsou dvě věci, co by mohly vydávat v objektivu zvuk

1 - stabilizace, ikdyž rozbitá,   může hlučet a poškodit objektiv ještě více

2 - druhý zvuk může dělat už jen AF motorek...

S ohledem na to, že to není úplně levné sklo, nechal bych ho v opravně nacenit, nakolik by vyšla oprava a pak bych se rozhodoval dál :)

Přesně to jsem

Obrázek uživatele bertal

Přesně to jsem udělal...výměna stabilizátoru 4500Kč...

Vážení! To sme teda

Obrázek uživatele SIVY VLK

Vážení!

To sme teda dopadli..stále novšia technika,stabilizátory v objektívoch,elektronika pomaly aj vo WC papieri,dokonalé firmvéry vo foťákoch a stále väčšie problémy..Načo je vám stabilizátor v horších svetelných podmienkach ? Čo tam fotíte ? Ja mám za  2 fúriky ( pre Čechov KOLEČKA ) starých objektívov M42 a tie mi nikdy nerobili žiadne problémy..a viete prečo ?Zapamätajte si jednu vec : ČÍM JE NIEČO KOMPLIKOVANEJŠIE,TÝM SA TO VIAC KAZÍ !!! AJ RAKETOPLÁNY PADAJÚ !!! To je môj názor a mám ho potvrdený-pracujem 26 rokov na technickom úseku,viem čo hovorím..V jednoduchosti je krása a účelnosť..To je všetko čo som vám chcel..:) Tak zase niekedy :)

To je všechno sice hezký, ale

Obrázek uživatele bertal

To je všechno sice hezký, ale moc mi to nepomůže, jak jsem psal, zlobí to i když je stabilizátor vypnutý...

Můj problém je stejný,

Obrázek uživatele hopje

Můj problém je stejný, fotoaparát mi v posledním asi měsíci opakovaně a čím dál tím častěji hlásí chybu komunikace mezi objektivem a tělem . Zatím jsem nezjistila žádnou souvislosti s např. nastavováním nějaké konkrétní clony. Na rozdíl od Vašeho objektivu však ten můj (Tamron, 18-200 mm), aspoň pokud vím, nemá stabilizátor. Po vypnutí fotoaparátu přístroj zase funguje, ale chyba se velmi často opakuje. Fotoaparát (Canon 1000D) i objektiv jsou těsně po uplynutí záruky.  V čem by mohl být problém? Budu ráda, pokud se se mnou podělíte o Vaše zkušenosti. Díky

Pravděpodobně nalomený flex,

Obrázek uživatele bertal

Pravděpodobně nalomený flex, pásek s tištěným spojem v objektivu, ale může jít opravdu jen o znečištěný kontakt. Rozhodně se obraťte na servis.