6. vydání FOCUSmagazine 5. vydání FOCUSmagazine 4. vydání FOCUSmagazine 3. vydání FOCUSmagazine 2. vydání FOCUSmagazine 1. vydání FOCUSmagazine
1 2 3 4 5 6

Dilema ve volbě objektivu

9 Komentáře

Chci si koupit fotoaparát Canon EOS 60D a řeším problém, jestli si k němu pořídit objektiv Canon EF-S 15-85mm F3.5 - 5.6 IS USM nebo Sigma 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM. Zatím by to byl jediný objektiv, ale rád bych, aby měl pokud možno kvalitní kresbu. Poradí někdo? Lze někde najít na tyto objektivy recenze? Děkuji za pomoc. 

9 Komentáře

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.

 Tady je česká recenze Sigma

Obrázek uživatele pepavasa

 Tady je česká recenze Sigma 17-70  , ale opticky i konstrukčně je Canon 15-85 na vyšší úrovni. Pokud neřešíte cenu zůstaňte u Canonu, to říkám přesto. že mám Sigmu a jsem s ní spokojen. Ovšem je dobré si projít i diskuze, třeba na Megapixelu u Sigmy i Canonu

 Ahoj, ta recenzia na Canon

Obrázek uživatele zadow

 Ahoj,

ta recenzia na Canon objektiv mi pride hodne marketingova a taka, nic nehovoriaca. Ak anglictina nie je problem, odporucam na recenzie objektivov a fototechniky tuto stranku: http://www.photozone.de

Konkretne, pre tebou hladany Canon objektiv, najdes recenciu na tomto linku:

http://www.photozone.de/canon-eos/465-canon_1585_3556is

a pre Sigmu:

http://www.photozone.de/canon-eos/517-sigma1770f284osapsc

 

Nech sa dari a dobre svetlo prajem.

Recenze a testy Radovane na

Obrázek uživatele martinkamin

Recenze a testy Radovane na webech prodejců nemůžeš považovat za recenze a testy. Pokud to někoho živí, nebude psát o některých ne úplně pozitivních vlastnostech objektivů... Včera  na DIGIForu jsem měl hodně rozhovorů na téma, proč plasťák za 3000 nekreslí a jestli je to objektivěm  nebo EOS 400D  Takže bych bral s velkou rezervou.

 ano, presne tak to vidim aj

Obrázek uživatele zadow

 ano, presne tak to vidim aj ja, len som nechcel byt taky drsny a napisat to priamo, tak som zvolil trochu diplomatickejsi slovnik ;-)

inak, je mi luto, ze som sa na digiforum nedostal, ale dovolenku mam do konca roku rozratanu presne na den, to vies, my, radovi zamestanaci.. ;-)

zvlast ma to mrzi kvoli prezentacii Bibble Pro, ktore mi, zda sa, ucarovalo a zacinam ho intenzivne pouzivat...

tak nech sa dari a prajem dobre svetlo.

 Děkuji za typ, ale protože

Obrázek uživatele Leoš

 Děkuji za typ, ale protože anglicky neumím, musím se spokojit pouze s tím, co je psáno česky. 

Ta recense na Canon objektiv je spíše krátké představení tohoto objektivu, ale dík alespoň za to.

Uvítal bych nějakou osobní zkušenost s těmito objektivy pokud je to možné.

Předem díky.

Nevím jestli to pomůže, nemám

Obrázek uživatele verybiglebowski

Nevím jestli to pomůže, nemám ani jeden z vámi vybraných objektivů ale o Canonu EF 15-85 jsem toho hodně přrčetl na fórech. Obecně se tento objektiv považuje za velmi dobrý. Při srovnatelné cloně a ohniskové vzdálenosti je dle mnoha recenzi, kvalita obrazu velmi blízko kvalitě Canonu EF-S 17-55 f2.8 IS, objektivu který jsem měl a který považují za nejlepší Canon standartní zoom objektiv pro APS-C senzor. Trochu slabším místem je chromatická aberace na extremních ohniscích při otevřené cloně. Pokud se pro tento objektiv rozhodnete, doporučují vyzkoušet si ho v obchodě, protože existují (jako u většiny objektivů) rozdíly mezi jednotlivými kusy. Objektiv není vyráběn v Japonsku, ale jestli se nepletiu v Malesii, tak kontrola kvality není na nejvyšší úrovni. Na této adrese: http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?C... se můžete podívat na srovnávací test obou objektivů, o které máte zájem. Závěrem bych snad dodal, že osobně považují za největší nevýhodu tohoto objektivu jeho poměrně malou světelnost, a kdybych se rozhodoval já, určitě bych si připlatil za Canon EF-S 17-55 f 2.8 IS USM, nebo některou z nových alternativ třetích výrobců jako je Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM, ale jen kvůli světelností. Pokud chcete objektiv pro každodenní převážně denní focení, pak je Canon EF-S 15-85 f3.5-5.6 IS USM určitě dobrou volbou.

 osobnu skusenost s tymito

Obrázek uživatele zadow

 osobnu skusenost s tymito konkretnymi typmi nemam, ale kolega si kupil 550D a k nemu presne tento Canon objektiv. Ak sa do tej doby nerozhodnete pre kupu niektoreho  nich, mozem vam, az sa mi dostane do ruky, ho v skratke porovnat s mojou sigmou, ktora je ale o triedu vyssie, ako ta, na ktoru ste sa pytal vy.

nech sa dari a prajem dobre svetlo

Protože kupovat 60D +

Obrázek uživatele Leoš

Protože kupovat 60D + objektiv budu až začátkem roku, uvítal bych Vaši zkušenost s tímto objektivem.  Fotografuji z 90% krajinu, květenu a příležitosně i zvěř. Dost často používám stativ, takže nižší světelnost prakticky o jedno číslo nebude pro mě limitující.  Přeji i já dobré světlo.