6. vydání FOCUSmagazine 5. vydání FOCUSmagazine 4. vydání FOCUSmagazine 3. vydání FOCUSmagazine 2. vydání FOCUSmagazine 1. vydání FOCUSmagazine
1 2 3 4 5 6

spojenie dvoch objektivov telekonvektorem

4 Komentáře

Ahoj, chcem sa opytat, ci je mozne spojit dva objektivy do kopy telekonvektorom, mam na mysli 18-55 + 50mm. Ak je to hlupost tak sorry, neviem a preto sa pytam:o). Od niekoho som pocula, ze tak ziskam macro.Diky!

4 Komentáře

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.

Jaňulo, možné to je, ale

Obrázek uživatele martinkamin

Jaňulo, možné to je, ale nevím, proč to dělat. Kup si makro kroužky za babku nebo měch a máš makro bez nějakého složitého propojování.

A mimochodem: dělá se to tak, že na objektiv na těle 18-55 nasadíš nějaký kroužek se dvěma závity (když nesedí rozměry vnejších filtrů musí to být také step up nebo step down ring) a druhý objektiv nasadíš obráceně. Pak získáš marko.

 Veď áno, lenže kamoška čo sa

Obrázek uživatele Januľa

 Veď áno, lenže kamoška čo sa do fotenia mi povedala, aby som si zakúpila 50mm/1,8II, pretože môj setový 18-55mm má veľmi zlú svetelnosť asi 5II, moc sa ešte do toho nevyznám, no a preto premýšľam, že by som to ešte nejak využila aj na to macro, keďže prašule moc nemám :o(. A ten krúžok je niečo takéto- http://www.photonet.sk/shop/telekonvertor-kenko-mc7-2x-canon/p_180.html, pretože myslím, že redukčný krúžok je len na filter, ten mi asi objektív neudrží...Hm?

 Pokud jde o setový

Obrázek uživatele pepavasa

 Pokud jde o setový objektiv Canon EF-S 18-55 mm F 3,5-5,6 IS pak pro něj doporučený telekonvertor není vhodný, protože má jiný bajonet. Pokud byste pro tento objektiv koupila telekonvertor se stejným násobkem prodloužení, tedy 2x, poklesne objektivu světelnost 2x a pravděpodobně vám nebude fungovat automatické ostření, proto vám kámoška radí koupi objektivu s dostatečnou rezervou světelností 1,8. Pro makro nepotřebujete konvertor, který prodlužuje ohniskovou vzdálenost a přibližuje, ale  makro reverzní kroužek, který se nasazuje na tělo aparátu, stejně jako telekonvertor, ale s tím, že se objektiv  k takto vloženému makrokroužku připojí obráceně a objektiv potom  zvětšuje. Pokud chcete spárovat dva objektivy proti sobě, tak se mrkněte na tento odkaz.

 Dakujem za radu, skoda, ze

Obrázek uživatele Januľa

 Dakujem za radu, skoda, ze sa ten konvektor neda dat na ten moj objektiv :o(, tie osy su perfektne!!!