6. vydání FOCUSmagazine 5. vydání FOCUSmagazine 4. vydání FOCUSmagazine 3. vydání FOCUSmagazine 2. vydání FOCUSmagazine 1. vydání FOCUSmagazine
1 2 3 4 5 6

Canon EOS 400D šum v při focení do RAW

5 Komentáře

Zdrawím

Koupil jsem si jako druhý tělo Canona 400D a už kolikrát jsem při focení všiml že když fotky upravuju v jakymkoli programu tak jsou fotky rozšumený resp. je tam šum kterej nwm kde se tam vzal,přitom když fotím do JPG na stejný nastavení šum tam vubec neni?

Neví někdo kde by mohl být problém přecejen je to docela zásadní chyba

Předem diky moc za odpovědi

5 Komentáře

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.

To je normální situace, na

Obrázek uživatele lertimir

To je normální situace, na všech foťácích při interní konverzi do JPG jsou v procesu odšumovací algoritmy, raw je přímý záznam z chipu bez odšumování. Dělá to i můj 5D Mark II. Různé modely mají různou možnost nastavit různou hodnotu odšumování pro různé situace. Při zpracování rawu je potřeba provést odšumování extra. A při zpracování je typicky provést odšumování jako poslední operaci.

Mám stejnou zkušet se

Obrázek uživatele jarda64

Mám stejnou zkušet se čtyřstvokou i pětistovkou. Je to prostě u nich asi normál, protože jsem se na to různě také poptával u zkušených profiků a nikdo na nic nepřišel.

Taky zdrawím. Napsal jsi při

Obrázek uživatele filip122

Taky zdrawím. Napsal jsi při stejném nastavení - včetně ISO? Jaké ISO jsi měl nastavené? Zkoušel jsi ten RAW konvertovat do JPG - jak to potom vypadá? Jaký editor používáš? Zkusil ses na to podívat v jiném? (Napadla mne jediná možnost, že jde o rozdílný způsob zobrazení na monitoru)

Zdarec Tak ISO sem měl

Obrázek uživatele Dangerous

Zdarec

Tak ISO sem měl pokaždý na 100 a párkát i na 200 ale bylo to stejný..jasně že sem zkoušel konvertovat z rawu do JPG a vypadá to pořád stejně a používám Lightroom 3.3 a v jiným díval sem se na to akorát v zoneru což neni nic moc program ale pořád stejný...a s tím monitorem no nwm nwm...jak na ntb tak na pc to mam stejný ..těžko říct...ale dík

Ideální by bylo poslat RAW

Obrázek uživatele martinkamin

Ideální by bylo poslat RAW soubor, klidně na mě: martin.kamin(zavináč)levum.eu, kouknu na to.