Už dlhší čas snívam o dobrom fotoaparáte, dá sa povedať, že to bol taký môj sen od detstva...len bohužiaľ, dobré aj niečo stálo. No dnes už ceny dosť poľavili, tak premýšľam a hoci nemám veľa peňazí, rozhodla som sa, že si ju už konečne dovolím kúpiť, moju prvú zrkadlovku. Bola by som rada, keby ste mi pomohli a poradili, čo by bolo pre mňa lepšie. Rozhodujem sa, medzi http://www.alza.sk/canon-eos-1000d-double-d100726.htm , je to canon 1000, dosť ma láka, že sú k nemu dva objektívi, hoci ako amater neviem načo ani poriadne sú,no budem rada,ak mi to poviete :o) a druhý, ktorý ma láka ale je pre mňa dosť drahý je: http://www.alza.sk/canon-eos-500d-objektiv-ef-s-18-55-is-d119048.htm .Nevyznám sa veľmi v rozdieloch, chcem aby mal aj nejaké funkcie, aby som sa mohla pohrať po čase, ked mu budem rozumieť, no ak ide iba o pixely a ak tie slúžia len na to,aký veľký formát si dám spraviť, tak mne je to na nič. Prosím Vás, poraďte mi, nech neľutujem po kúpe. Ďakujem!!! Jana
Hezký den. Mám EOS 450D a
Hezký den. Mám EOS 450D a video taky nepotřebuji. Podívej se po tomto fotoaparátu. Je opravdu velmi dobrý a dnes bude i levnější. Pozor na to, že když dávají tzv. dlouhé sklo ( 75-300mm) nebude mít pravděpodobně IS - optickou stabilizaci. A pokud budeš fotit za zhoršených světelných podmínek na delším konci (300) neudržíš to v ruce. Já mám zatím jen základní objektiv 18-55 IS a pohodlně s ním fotím už rok. Až našetřím, koupím si delší, ale zásadně se stabilizací. Pokud chceš jít do EOS 1000D, klidně můžeš. Je to jen malinko nižší třída. Ale podívej se někde po Canon EOS 450D - udělá ti radost. Petr
Ahoj, na taketo otazky nie je
Ahoj,
na taketo otazky nie je lahka odpoved, co fotograf, to iny nazor. Takze, co ti tu napisem, je len moj cisto sukromny nazor, ostatni s nim nemusia suhlasit.
Ak si uplna zaciatocnicka, je asi jedno, ktory z tych dvoch si vyberies. Plati stare zname: "Fotku nerobi fotoaparat, ale fotograf"
Oba fotoaparaty maju identicke setove objektivy, o ich kvalitach a nekvalitach nema zmysel teraz uvazovat. Najvacsi rozdiel medzi tymito dvomi fotoaparatmi je v natacani videa. 500D vie natacat video v HD kvalite. 1000D nevie natacat ziadne video. Sama si odpovedz, ci chces fotit alebo filmovat.
Co sa tyka ostatnych rozdielov, tak pokial neplanujes robit velkoformatove fotky, pixely pre teba nehraju rolu. Na vyrezy a zvacseniny je aj 10Mpix dost.
Dalsi podstatny rozdiel, je v ISO citlivosti, zatial co 500D ti dovili ist az do 12800, 1000D ta pusti len do 1600. Otazkou je, nakolko je toto pre teba dolezity udaj. Tu je podstatne, na co sa chces vo fotografii zamerat. Z osobnych skusenosti vsak viem, ze 95% fotiek odfotim na iso 200 az 400, vynimocne na 800. pri 1600 to bol uz ciry experiment a zamer (koncerty a pod).
Informacie ohladom poctu ostriacich zon asi pre teba nemaju velky zmysel ale to je myslim aj to posledne, v com sa tieto dve tela lisia, po technickej stranke. takze prichadzaju narad vychytavky v podobe ergonomie a drzania tela tela fotaku. To by som ta odkazal na recenzie, napriklad tieto 500d: http://www.digimanie.cz/art_doc-DC6B06BE34E3D458C1257600006AD4E0.html a 1000D http://www.digimanie.cz/art_doc-7F1AB839BC186509C12575F400410843.html
Ak je cena tym najdolezitejsim parametrom, chod do 1000D. 500D ti oproti 1000D neda nic navyse, co by si ako zaciatocnik nutne potrebovala, ak samozrejme dokazes ozeliet video. Ale na to su predsa kamery, nie? My sme fotografovia ;-)
Tak prajem stastnu ruku pri vybere a potom vela dobreho svetla! ;-)
Veľmi pekne ďakujem, o
Veľmi pekne ďakujem, o kameru vo foťáku mi nejde, tú máme samostatne. Ďakujem!!!! Jana
Stručná rada nad zlato. V
Stručná rada nad zlato.
V principu bych v okamžiku, kdyby začínal jako ty bral dva objektivy. Ten rozsah je pak dobrý, takže pokryješ celou potřebu na focení. Uvažoval bych ale, že na krátkém konci mám velkou rezervu, takže můj další objektiv by byl 10-22 mm.
ALe píše zadow, 500 je fine a moderní, navíc nová 550D je vybavená velice dobře! a za ty peníze to výborná zrcadlovka.
TP