6. vydání FOCUSmagazine 5. vydání FOCUSmagazine 4. vydání FOCUSmagazine 3. vydání FOCUSmagazine 2. vydání FOCUSmagazine 1. vydání FOCUSmagazine
1 2 3 4 5 6

Canon EOS 1100D-jaký k tomu objektiv????? :o) ďík

23 Komentáře

Zdravím ve spolek prosím o radu koupil jsem si jsem své 1 zrcadlo , obyč canon EOS 1100D + seťácký objektiv 18-55mm.Prozatím většinou jedu na auto než to dostanu do ruky a oka :) ale s objektivem 18-55 nejsem moc spokojen,ostrost a hlavně barva si myslím že by mohla být lepší. S kompaktem jsem udělal i lepší snímky :) Takže jsem si pročetl fora a různé rady a zaujal mě sigma 17-70...jsem bohužel dost ovlivněn penězi protože s invalidkou si moc vyskakovat nemohu takže bych chtěl sklo tak kolem 8-10 tisíc.Takže vám poprosím o rady či názory..předem moc děkuji!! Jinak fotím sem tam macro většinou portréty,příroda,hrady-zámky,moře a v pohybu max našeho psa.Večerní-noční focení či temné místnosti vůbec. Tak se těším na rady a ještě jednou díky :)

23 Komentáře

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.

Zdravím, s tou sigmou opravdu

Obrázek uživatele fotosop

Zdravím, s tou sigmou opravdu opatrně a když už tak tamrona 17-50 se stabilizátorem jinak 17-40/4L super. delší sklo bych pořídil 70-200/4l které je taky okolo 10tisíc a na macro bych se podíval po starších macro objektivech s manuálním ostřením. Zde se musí použít redukce ale ze skušenosti můžu jen doporučit (micro-nikkor nebo třeba panagor) nabídka je pestrá.

děkuji za radu :)mám to

Obrázek uživatele blaba1

děkuji za radu :)mám to chápat tak že raději tamrony než sigmy? :) :)

no ono to od tamrona seženeš

Obrázek uživatele zatrz

no ono to od tamrona seženeš už nové 17-50 v 2.8 okolo 11000,- což je super a fotky ztoho lezou taky pěkny a ohledně té sigmy je to lepší volba, ale na kresbu 17-40 l4 to nemá (jenom pokud budeš poohližet po bazarovim nebo novém tamronu vem si tělo a prubni kus co budeš kupovat s kolegou sme u škody testly 3 a jeden byl to pravé ořechové jinak sme se schodli že ty dva nic moc).testem vice kusu předejdeš naštěvě v ahw. na doladení :-). tim ti nechci tamron znechutit jen poradit, sam bych donej šel kdybych neměl ten svuj .... :-))).

tak jsem juknul na net a tady

Obrázek uživatele blaba1

tak jsem juknul na net a tady mají toho tamrona i se stabilizací za 9000...což mě připadá celkem solidní cena .... tuto firmu OEHLING zatím neznám..nemá sní někdo zkušenosti??...mám to tak hodinu cesty do klatov tak že bych popřípadě tam zajel dle vašich rad ten objektiv raději vyzkoušet z vícero kusů (tedy pokud se pevně pro něj rozhodnu) :) prozatím díky za rady které jsem od vás všech dostal :) :) http://www.oehling.cz/inshop/objektivy-tamron-pro-canon/tamron-sp-af-17-50-2-8-xr-vc-di-ii-ld-asp-if-pro-canon-[id-177948].html

děkuji za radu :)

Obrázek uživatele blaba1

děkuji za radu :)

Zdravím, Jo a ještě se

Obrázek uživatele fotosop

Zdravím, Jo a ještě se zapomělo na docela chválená objektiv od Canona EF-S 15-85. Nemám s ním ale žádnou zkušenost Těď mě to napadlo že ho vidím na bazaru. Dá se sehnat i za míň.

děkuji za radu ..už jsem taky

Obrázek uživatele blaba1

děkuji za radu ..už jsem taky na něj koukal a recenze jsou na něj většinou dobré ale cena vysoká kouknu po bazarech :)

:-). tak to je přesně mé

Obrázek uživatele zatrz

:-). tak to je přesně mé kupovaní věcí stanovim cenovy limit přes který nepudu a pak du hledat a vždycky to pak trochu přestřelim diky kvalitě ta 15-85 v 3,5 je dobrej přechod ze setaku ale jako širokač vuči svému univerzal. rosahu už trochu plavou rohy a jiné drobné neduhy ale pro člověka na počítači lehký odbouratelny problémek jeho kvalita je jen v jeho rosahu a to je otazka na kupujíciho zda da přednost všestranosti nebo kvalitě obrazu , tenhle objek. pokreje dost velké potřebné vzdalenosti ale pokud bude poohližet pak třeba po 70-200 tak bych řekl že je lepší lezt do 55 ,ale je pravda že sem na něj nedávno narazil ve skodovce cca za 12000,- což je dobrá cena na debatu koupě ..........

děkuji za radu s tím 15-85

Obrázek uživatele blaba1

děkuji za radu s tím 15-85 souhlasím :) ale ten 70-200 by pro mě asi moc nebyl :) a taky nemá IS :)

zdarek takže když se nikdo

Obrázek uživatele zatrz

zdarek takže když se nikdo nechitá tak ti prubnu trochu já on ten seták je dobrej ale nesmíš to moc zvetšovat a ta sigma není zas takový přechod bejt tebou tak lezu do bazaroviho 17-40 L 4f da se sehnat i okolo 10.000,- a budeš koukat na ostrost a barvy jak tele je dost dobrej a oproti sigme nebo tamronu (rychlosti, světlem ,ostrosti) a F4 se neboj ,ponevač tou sigmou i tam.budeš začínat taky abys udělal pekný foto a vysledek ,ten je stejně někde jinde :-).

děkuji moc za radu :) :)

Obrázek uživatele blaba1

děkuji moc za radu :) :)

tak deska jsem se vrátil z

Obrázek uživatele blaba1

tak deska jsem se vrátil z nemocnice tak se omlouvám že reaguji až teď ...děkuji za radu a doufám že ještě nějaké přibydou ...přeji hezké dny :) :) :)

Každému doporučuji stránky

Obrázek uživatele filip122

Každému doporučuji stránky Megapixelu http://www.megapixel.cz/canon-ef-s-15-85-mm-f-3-5-5-6-is-usm U každého kusu je tam ukázka snímků a diskuze (která u Canonu 15-85 má 240 komentářů) a radí tam P.Bouška, kterého považuju za zkušeného odborníka. Mám ale jiný názor na porovnání Canon 15-85 a Sigma 17-70. Měl jsem oba a Sigma měla o kapku lepší kresbu v rozsahu kde se překrývají; zvlášť je to patrné na širokém ohnisku. Výhoda Canonu je v rychlejším a přesnějším zaostření

děkuji..celá diskuze přečtena

Obrázek uživatele blaba1

děkuji..celá diskuze přečtena :) :)

tak megapixel snad prolejza

Obrázek uživatele zatrz

tak megapixel snad prolejza každy fotolopatak,tato firma skončit tak si to du hodit , jinak ohledně tvého názoru tady tyto dva kousky nikdo mezi sebou neporovnával :-/, nehledě ta 15 má na začatku (na široko tento problemek )ale zase je to kompenzované délkou ohniska . jinak ta sigma začina mám pocit na 2.8 že, a to bych radej bral toho zde propraného tamrona ten je v celém rosahu tech 2.8

díky za názor :).....tak

Obrázek uživatele blaba1

díky za názor :).....tak toho Tamrona SP 17-50 se stabilizací jsem zkoušel hledat po bazarech a prozatím nikde nic :) hold budu muset pokud se tedy pro něj rozhodnu koupit nový :) ale stále nejsem rozhodnut jak přibývají rady a názory tak už vlastně ani nevím který :) :) :) :)..ale dopadne to tak že bud přišetřím a počkám protože ted odešla pračka a já musel koupit novou za osmičku a nebo bazar pokud se něco rozumného najde..jinak vám všem moc děkuji za rady a tipy :) :)

Taky jsem tenkrát zvažoval i

Taky jsem tenkrát zvažoval i Tamron. Možná je to lepší volba. U mne tenkrát rozhodlo, že Sigma má makro. Ale to makro není bůhví co, protože největší zvětšení je 1:2 a to se dosáhne v případě že objekt je 2cm před čelní čočkou. Jednak se objektu stíní a nejde použít ani vestavěný blesk, a taky ne každý brouček to vydrží s nervama takové přiblížení. Takže jsem stejně musel dokoupit Canon 100mm/f2,8 s makrem 1:1

dík za názor...taky uvažuji o

Obrázek uživatele blaba1

dík za názor...taky uvažuji o tom tamronu :) :)

Vzhledem k rozsahu ohniska

Vzhledem k rozsahu ohniska 17-50 bych se nebál koupit verzi bez stabilizace, pokud není dost peněz.

ale pokud chceš natačet i

Obrázek uživatele zatrz

ale pokud chceš natačet i videa tak stabil.je potřeba :-) to je strašny dilema co a až tě to nasere tak skončíš u ef-s 17-55 2.8 v celém rosahu (rychlý ,ostrý,na apc jak dělany bez debatní, akorad ta cena trochu zabijí ). :-)

noo videa určo natáčet nebudu

Obrázek uživatele blaba1

noo videa určo natáčet nebudu od toho mám kameru :) :) 17-55 dobré no a ta cena taky :) :( :) :)

hele možna to znaš možna ne

Obrázek uživatele zatrz

hele možna to znaš možna ne ale mrkni na http://www.paladix.cz tam to docela de nevim zda totu už bylo či ne

jo paladix v poho neznal

Obrázek uživatele blaba1

jo paladix v poho neznal jsem..díkes :) :)