6. vydání FOCUSmagazine 5. vydání FOCUSmagazine 4. vydání FOCUSmagazine 3. vydání FOCUSmagazine 2. vydání FOCUSmagazine 1. vydání FOCUSmagazine
1 2 3 4 5 6

canon 550D seřízení ostření.

6 Komentáře

Dobrý den. Mám canon 550D a má back focus. Dá se to nějakým způsobem seřídit doma? Existuje nějaký způsob? Přece když to umí v servise tak musí ne? :-)

6 Komentáře

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.

ahoj, servis na to bude mít

Obrázek uživatele jardys

ahoj, servis na to bude mít pravděpodobně nějaké přípravky, ale můžeš zkusit Magic Lantern podle diskuze na https://groups.google.com/forum/?fromgroups=#!topic/ml-devel/3-1aedFKzoc kde řešili sice front focus, ale možná by to za pokus stálo.

Z té diskuze jsem toho moc

Obrázek uživatele Michal Buchta

Z té diskuze jsem toho moc nepobral, prý to nějak programovali. Ale psal jsem Magic Lantern a oni mi napsali, že to není možné a mám to napsat na nějaké forum a třeba v příští verzi to bude .

tak třeba to vydají v té

Obrázek uživatele jardys

tak třeba to vydají v té příští verzi. V té diskusi to popisoval Alex pomocí ML a funkce trap focus. Je ale asi pravda že to bude krkolomné ostření.

Jo nějak tomu postupu tam

Jo nějak tomu postupu tam nerozumím :-)

nezkoušel jsem to, ale trap

Obrázek uživatele jardys

nezkoušel jsem to, ale trap fokus by měl fungovat tak, že pokud je aktivovaný přes ML, tak expozice je provedena v okamžiku kdy ti předmět vjede do zaostřeného pásma hloubky ostrosti. Pokud chceš upravit front(back) fokus tak zaostříš a posuneš foťák k předmětu nebo od něj. Tahle metoda se ale hodí tak do atelieru :-(

No právě na statické věci by

No právě na statické věci by mě front a back focus netrápil to klidně dám manuálně, ale ve sportu je to docela na prd.