6. vydání FOCUSmagazine 5. vydání FOCUSmagazine 4. vydání FOCUSmagazine 3. vydání FOCUSmagazine 2. vydání FOCUSmagazine 1. vydání FOCUSmagazine
1 2 3 4 5 6

Výpadek interního blesku

4 Komentáře

Srdečně zdravím,mám Canon 550D a vše fungovalo do včerejška bez problémů než jsem nasadil externí blesk Canon speedlite 430 ex II.S ním to také vše fungovalo jak v automatu,tak i manuálu.Na displeji se i objevila ikona ext.blesku.Problém ale vznikl po vypnutí ext.blesku a vysunutí ze sáněk aparátu.Již nejde otevřít interní blesk a stupnice nastavení intenzity blesku na displeji není.Zkoušel jsem vyndat baterii,resetovat na tovární nastavení a stále mi v menu nastavení blesku aparát hlásí Je připojen externí blesk.Podotýkám,že ext.blesk funguje jak má i když také zmizela ikona ext.blesku z displeje.Nemá s touto prapodivnou záhadou někdo podobnou zkušenost?Prosím pomozte.

4 Komentáře

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.

C 7D má v sáňkách mechanický

Obrázek uživatele czcharlie

C 7D má v sáňkách mechanický spínač, který kontroluje přítomnost externího blesku (ale zároveň samozřejmě reaguje na přítomnost čehokoli jiného v sáňkách) a blokuje při stlačení funkce interního blesku. Tento spínač je pod perem v pravé části sáněk. Jsem přešvědčen, že je i v C550D. Zkontroluj, zda není v sáňkách nějaký cizí předmět či zda není pero v sáňkách nějak zdeformované či zaseklé. Ale OPATRNĚ!!!

Tak jsem prohlédl sáně blesku

Obrázek uživatele kellysta

Tak jsem prohlédl sáně blesku a ten spínač se tam u tohoto modelu opravdu nachází.Byl zaseklý,ale perko zdeformované nebylo,stačilo jen štětečkem vyčistit okolí spinače a opatrně spinač rozchodit.Teď funguje vše jak má.MNOHOKRÁT DÍKY ZA RADU! Ušetřil jsi mně cestu do opravny AWH Praha,což by mi přineslo časovou komplikaci.Rozhodně jsem pro příště chytřejší,pokud se tato závada vyskytne znovu.

Vždycky potěší když rada k

Obrázek uživatele czcharlie

Vždycky potěší když rada k něčemu je. Ať Ti to fotí!!!

Díky,dobré světlo i tobě a

Obrázek uživatele kellysta

Díky,dobré světlo i tobě a hezký víkend.